You are here
Velikonoce netradičně – recept na velikonočního beránka s příchutí Baileys Original DOMOV Skvěle vařit i péct 

Velikonoce netradičně – recept na velikonočního beránka s příchutí Baileys Original

Baileys Original je skvostné pití pro dámy. Nemusí být jen tekutém stavu, přidejte ho do těsta a upečete si úžasného velikonočního beránka.

Ingredience na velikonočního beránka

  • 300 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce horké vody
  • 1,5 dcl smetany ke šlehání (30 %)
  • 1 dcl Baileys Original
  • 4 větší vejce
  • 1 balíček kypřícího prášku
  • 180 g třtinového cukru
  • špetka soli
  • máslo a strouhanka/hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

POSTUP:

  1. Formu na beránka nejdříve důkladně vymažte máslem, vysypte strouhankou (popřípadě hrubou moukou) a předehřejte troubu na 170 °C.
  2. Vejce si rozklepněte a oddělte bílky od žloutků.
  3. Žloutky dejte do mísy, přidejte horkou vodu, třtinový cukr a vše vyšlehejte do pěny.
  4. Vmíchejte Baileys, smetanu a po chvilce mouku se solí a práškem do pečiva.
  5. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků, těsto vlijte do formy a přiklopte druhým dílem. Pečte 45 minut.

Tip:

Do těsta můžete přidat oříšky, kandované ovoce nebo rozinky namáčené v Amarettu. A když si nalijete ještě trošku likéru a beránka ochutnáte, bude to veliká velikonoční pohoda.

Líbil se vám článek? Sdílejte ho :-) Děkujeme

Related posts

Leave a Comment