Velikonoce netradičně – recept na velikonočního beránka s příchutí Baileys Original
Baileys Original je skvostné pití pro dámy. Nemusí být jen tekutém stavu, přidejte ho do těsta a upečete si úžasného velikonočního beránka.
Ingredience na velikonočního beránka
- 300 g polohrubé mouky
- 2 lžíce horké vody
- 1,5 dcl smetany ke šlehání (30 %)
- 1 dcl Baileys Original
- 4 větší vejce
- 1 balíček kypřícího prášku
- 180 g třtinového cukru
- špetka soli
- máslo a strouhanka/hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
POSTUP:
- Formu na beránka nejdříve důkladně vymažte máslem, vysypte strouhankou (popřípadě hrubou moukou) a předehřejte troubu na 170 °C.
- Vejce si rozklepněte a oddělte bílky od žloutků.
- Žloutky dejte do mísy, přidejte horkou vodu, třtinový cukr a vše vyšlehejte do pěny.
- Vmíchejte Baileys, smetanu a po chvilce mouku se solí a práškem do pečiva.
- Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků, těsto vlijte do formy a přiklopte druhým dílem. Pečte 45 minut.
Tip:
Do těsta můžete přidat oříšky, kandované ovoce nebo rozinky namáčené v Amarettu. A když si nalijete ještě trošku likéru a beránka ochutnáte, bude to veliká velikonoční pohoda.