You are here
Snadný hrníčkový recept na bábovku: klasicky i s fantazií DOMOV Skvěle vařit i péct 

Snadný hrníčkový recept na bábovku: klasicky i s fantazií

Bábovka je prostě klasika. Když máte chuť na nějaký ten sladký domácí dezert a současně nechcete přípravou trávit hodně času, stačí si vzít do ruky hrnek a za zhruba 45 minut máte hotovo. A nejlepší je, že při pečení hrníčkové bábovky se dá skvěle experimentovat.

Základní recept na bábovku můžete vylepšit podle vlastní fantazie

Zapište si základní recept na klasickou bábovku a s ním si potom můžete hrát podle libosti.

Budete potřebovat: 2 hrnky polohrubé mouky (použít ale můžete i celozrnnou, je to zdravější varianta), 1 hrnek cukru (případně část cukru nahraďte medem), ½ hrnku oleje, 3/4 hrnku mléka, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, lžičku čerstvé nebo sušené citronové kúry.

Ingredience smíchejte a těsto nalijte do formy. Pečte asi 40 minut a je hotovo. Ještě teplou bábovku nezapomeňte vyklepnout.

Hrníčková bábovka nabízí prostor pro experimenty.

Variace hrníčkové bábovky

Na řezu bude atraktivnější, když část těsta odeberete a dáte do něj kakao, výraznější bude s mletými mandlemi nebo vlašskými oříšky, na prvotřídní dezert ji povýšíte přidáním čerstvého ovoce a čokoládovou polevou. Prostě se nebojte a popusťte uzdu fantazii. Hrníčková bábovka je příležitost, jak si pečení užít a současně s ním neztrácet čas.

Líbil se vám článek? Sdílejte ho :-) Děkujeme

Related posts