Snadný hrníčkový recept na bábovku: klasicky i s fantazií
Bábovka je prostě klasika. Když máte chuť na nějaký ten sladký domácí dezert a současně nechcete přípravou trávit hodně času, stačí si vzít do ruky hrnek a za zhruba 45 minut máte hotovo. A nejlepší je, že při pečení hrníčkové bábovky se dá skvěle experimentovat.
Základní recept na bábovku můžete vylepšit podle vlastní fantazie
Zapište si základní recept na klasickou bábovku a s ním si potom můžete hrát podle libosti.
Budete potřebovat: 2 hrnky polohrubé mouky (použít ale můžete i celozrnnou, je to zdravější varianta), 1 hrnek cukru (případně část cukru nahraďte medem), ½ hrnku oleje, 3/4 hrnku mléka, 2 vejce, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, lžičku čerstvé nebo sušené citronové kúry.
Ingredience smíchejte a těsto nalijte do formy. Pečte asi 40 minut a je hotovo. Ještě teplou bábovku nezapomeňte vyklepnout.

Variace hrníčkové bábovky
Na řezu bude atraktivnější, když část těsta odeberete a dáte do něj kakao, výraznější bude s mletými mandlemi nebo vlašskými oříšky, na prvotřídní dezert ji povýšíte přidáním čerstvého ovoce a čokoládovou polevou. Prostě se nebojte a popusťte uzdu fantazii. Hrníčková bábovka je příležitost, jak si pečení užít a současně s ním neztrácet čas.