Exkluzivní oběd = Losos na másle s pečenou brambůrkou a bylinkovou omáčkou
Maso z lososa je delikátní pochoutka. Navíc není ani moc tučné a co je hlavní – velmi snadno a rychle se upravuje. Zkuste tento rychlý recept.
Budete potřebovat: porce lososa – podle počtu osob, brambory, máslo, sůl
Na omáčku: zakysanou smetanu, bylinky (petrželka, pažitka, libeček, majoránka), sůl
Postup:
Porce lososa osolíme, solí nešetříme. Pokapeme citrónovou šťávou a dáme do ledničky na chvilku odpočinout. Mezitím si připravíme brambory, které oloupeme nebo důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka.Vezmeme si plech, vyložíme ho pečícím papírem a poklademe bramborami, pečeme na 180°C dozlatova, po upečení osolíme. Omáčku připravíme smícháním zakysané smetany s jemně posekanými bylinkami, dochutíme solí. Na závěr osmažíme lososa na másle a můžeme servírovat!