Rychlý návod, jak připravit vynikající domácí křupavé müsli
Dostala jsem chuť na jogurt s křupavým müsli, ale tomu z obchodu se vyhýbám obloukem. Není nic jednoduššího než si vynikající křupavé müsli udělat doma. Je to rychlovka!
Budete potřebovat:
- 2 lžíce medu
- 1 hrnek ovesných vloček
- 2 lžíce pohankových vloček
- 2 lžíce sezamu
- 2 lžíce mandlí na plátky
- 1 lžíce datlí
- 1lžíce konopných semínek
- 1 lžíce brusinek
- 2 lžíce mletého kokosu
- 4 lžíce ořechů (používám ráda směs: mandle, vlašské, lískové, kešu)
- Kapka vanilkového aroma
Postup:
Ve skleněné míse smícháme všechny suché ingredience a přidáme med a aroma. Pokud ho máte, stejně jako já téměř netekutý, propracujte směs vidličkou, po chvilce to jde hezky. Je třeba, aby se med dostal na každý kousíček. Promíchanou hrudkovitou směs rovnoměrně rozprostřeme na pečící papír. Pečeme ve vyhřáté troubě na 190°C 8-12min. Jelikož med začne po chvíli karamelizovat, je třeba u trouby číhat, aby se nám mňamka nespálila. Upečené müsli necháme zchladnout na vzduchu, směs ztvrdne a snadno se pak naláme do nějaké krásné dózy.