Naučte se připravit a pít rychlý rakytníkový nápoj: 2krát jinak
Rakytník právě dozrává. Malé oranžové bobule jsou vitamínovou bombou. Nepropásněte šanci si připravit čerstvý rakytníkový čaj. Příprava je triviální, účinky velmi prospěšné pro vaše zdraví.
Jak připravit čaj z rakytníku
Nejrychlejší způsob přípravy čaje z čerstvých plodů rakytníku je: natrhat hrst zralých bobulí a zalít je horkou vodou. Nechte ve vodě asi 5 minut, poté plody rozmačkejte a přeceďte do jiného hrnečku. Hned vypijte. Pokud je domácí čaj z rakytníku příliš trpký, oslaďte si ho medem, nebo přidejte lístky stévie či meduňky.

Smoothie s plody rakytníku
Pravda je, že když zalijete plody horkou vodou, zničíte i část vitamínů. Pokud o ně nechte přijít, udělejte si smoothie. Trpká chuť rakytníku se výborně doplňuje se sladšími hruškami nebo hroznovým vínem.
Proč se o rakytník zajímat?
Malé oranžové plody jsou vitamínovou bombou, bylinkáři je dokonce označují jako superpotravinu. Plody obsahují vysoké množství vitamínu C, dále také vitamín B – B1, B2, B6, B3 a kyselinu listovou. Nápoje z rakytníku jsou super pro dospělé i pro děti. Pijte ho a posilte imunitu. Dobrou chuť.