You are here
Nejlepší krémové polévky bez zahušťování DOMOV Vaření a Pečení 

Nejlepší krémové polévky bez zahušťování

Chcete připravit rychlou a zdravou večeři nebo součást oběda? Inspirujte se krémovými polévkami, které vás zasytí, jejich přípravu zvládne i začátečník a navíc doplníte potřebné vitamíny a minerály. Zařaďte krémové polévky do svého jídelníčku.

Co potřebujete

Přípravu krémové polévky, kterou nezahustíte moukou, ale krémovou konzistenci vytvoříte pomocí zeleniny, vám ulehčí mixér. Vybírejte takový mixér, který zvládne rozmixovat i větší kousky zeleniny. Ideální volbou je mixér RM-1550. Tento stolový kuchyňský mixér dokáže rozmixovat mražené a také tvrdé potraviny. Překvapí vás 30 000 otáčkami za minutu a potěší vás 6-čepelovým nožem, který zůstane dlouho ostrý. Tento mixér bude opravdu skvělým pomocníkem ve vaší kuchyni. Díky mixéru RM-1550 připravíte zdravé, ale také chutné polévky, které můžete zahustit také uvařenými bramborami, dochutit krémovou polévku zázvorem nebo česnekem.

Dýňová polévka

K přípravě dýňové polévky potřebujete jeden kousek větší dýně hokkaido. Můžete ji oloupat, ale také nemusíte. Dýni nakrájejte na menší kousky, vložte do stolního mixéru a rozmixujte. Opečte rozmixovanou dýni na másle, přidejte vývar a vařte do změknutí. Nakonec můžete přidat kokosové mléko nebo smetanu. Dokořeňte muškátovým oříškem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

Mrkvová polévka

Zdravou a chutnou polévkou je také mrkvová s hrachem. Hrách dejte alespoň den předem do vody, změklý hrách poté povařte doměkka společně s mrkví. Na pánvi opečte cibuli nakrájenou na kostky, přidejte chilli papriku a rozmarýn. Uvařený hrách a mrkev propláchněte a zalijte vývarem. Přidejte opečenou cibuli a chilli s rozmarýnem. Společně povařte a poté rozmixujte dohladka. Můžete dochutit citrónovou šťávou.

Brokolicová polévka

Mezi oblíbené polévky patří také brokolicová. Cibuli si nakrájejte na kousky, osmahněte ji na másle, přidejte česnek a brokolici. Poté zalijte vývarem a osolte. Vařte do změknutí brokolice. Po uvaření rozmixujte dohladka a přidejte smetanu nebo hrnek mléka. Dochuťte krémovou polévku pepřem a podávejte s opečenými krutony a nastrouhaným sýrem nebo lžičkou zakysané smetany.

Špenátová polévka

Špenátovou polévku zvládnete také snadno a jednoduše. Použít můžete mražený špenát nebo čerstvý spařený špenát. Rozmixujte ho s česnekem, můžete použít jen ruční mixér, a přidejte vývar a povařte doměkka. Přidejte sůl, pepř a smetanu. Podávat můžete s opečenou bagetou, kterou potřete bylinkovým nebo česnekovým máslem.

Líbil se vám článek? Sdílejte ho :-) Děkujeme

Related posts